Gezonde school

Als school vinden we dat we hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben en dat wij samen met u kinderen moeten stimuleren gezonde voeding te eten.

De kinderen mogen op school alleen water drinken. Dit breed gedragen besluit hebben we in goed overleg met de medezeggenschapsraad genomen.

We adviseren de kinderen alleen groente en fruit mee te geven naar school. Wat gezond is, leidt op school en thuis ongetwijfeld tot discussie. Dat is prima; juist het praten over leef- en eetgewoontes leidt hopelijk tot een gezond eetgedrag.

“Goed voorbeeld doet goed volgen” passen we ook op onze school toe. Als school besteden we aandacht aan gezonde voeding en geven we ook het goede voorbeeld. Dat wil niet zeggen, dat we nooit meer eens “zondigen”.

Aan u als ouder vragen wij uw kind (indien het dit zelf wil) ‘s morgens een gezond tussendoortje mee te geven. Voor het korte middaggedeelte hoeft u niets mee te geven.

Bovenstaande geldt niet voor de kinderen, die tussen de middag overblijven. Deze kinderen nemen in een aparte tas eten en drinken mee.

Trakteren

Kinderen die jarig zijn trakteren niet op school.
Wij als school zorgen ervoor dat jullie kind op
deze dag in het zonnetje staat en dat erop
verschillende manieren aandacht aan gegeven
wordt in de eigen groep. In leerjaar 1 en 2 zijn de
ouders welkom om de verjaardag mee te vieren.
Dat op deze speciale momenten foto's of filmpjes
worden gemaakt is natuurlijk prima. We vinden
het echter niet goed dat de gemaakte beelden op
persoonlijke sociale media worden gedeeld als er
ook andere kinderen of leerkrachten op te zien
zijn.
Jarige leerkrachten beperken het uitdelen van
snoep tot 2 stuks op hun verjaardag.
Tijdens feestdagen of dagen dat er iets gevierd
wordt, krijgen de kinderen wel iets van snoep,
maar ook dit met mate.