Bezoek aan internet

Internetactiviteiten zijn niet meer weg te denken binnen een lesdag. Kinderen maken veelvuldig gebruik van het internet om informatie te zoeken, deskundigen te raadplegen en eventueel contacten te leggen met anderen.

• Voor het gebruik van internet hanteren we eenaantal afspraken:
  • Kinderen geven nooit persoonlijke informatie door op internet zonder toestemming van de leerkracht. Denk hierbij aan namen, adressen en telefoonnummers.
  • Kinderen vertellen het meteen aan de leerkracht als ze informatie tegenkomen waarbij ze zich niet prettig voelen, of waarvan ze weten dat het niet hoort. Als je je aan de afspraken houdt, is het niet jouw schuld dat je zulke informatie tegenkomt.
  • Leg geen verdere contacten met iemand zonder toestemming van de leerkracht.
  • Verstuur geen e-mail met foto’s van jezelf of anderen zonder toestemming van de leerkracht.
  • Beantwoord geen e-mail waarbij je je niet prettig voelt, of waarvan je weet dat dat niet hoort. Verstuur ook zelf dergelijke mailtjes niet.
  • De leerkracht legt kinderen uit waarom bepaalde sites wel of niet worden bekeken.
  • De leerkracht zorgt voor een open sfeer, waarin kinderen kunnen vertellen wanneer zij op een onbedoelde of ongewenste site komen.
  • Het beeldscherm staat zodanig dat anderen kunnen meekijken.