Kind aanmelden

Natuurlijk wilt u dat uw kind naar de meest passende school gaat. Als ouder kiest u zelf een school voor uw kind

In december ontvangen ouders een uitnodiging van de gemeente om hun kind(eren) te komen aanmelden voor het nieuwe schooljaar. U kunt dan de school bekijken en een praatje maken, vragen stellen en het aanmeldingsformulier inleveren.

Kleuters mogen de dag na hun vierde verjaardag naar school. Dit met uitzondering van de laatste vier weken van het schooljaar. Deze kinderen worden geplaatst in het nieuwe schooljaar. Voordat de kleuters vier jaar worden, worden zij uitgenodigd om samen met de ouders één ochtend of middag in de klas te komen kijken. Kleuters die na de grote vakantie voor het eerst komen, worden voor de vakantie een keer uitgenodigd.

Het is onze ervaring bij de 4-jarigen dat het voor een aantal van hen erg vermoeiend is in het begin en dat ze vaak ‘s middags geen energie meer hebben.

Daarom is het mogelijk om de kinderen de eerste vier weken alleen de ochtenden te laten komen. U kunt dat met de leerkracht bespreken. Na aanmelding beoordelen we of we aan de ondersteuningsvraag van uw kind tegemoet kunnen komen. In de meeste gevallen zal dat geen probleem zijn.

Als er bij de aanmelding al een duidelijke vraag om ondersteuning is, zullen we samen met u onderzoeken of wij die extra hulp in voldoende mate kunnen bieden, eventueel met extra ondersteuning. Kan dat niet, dan zoeken wij – in overleg met u – een betere plek. Uw kind komt zo terecht op de school die het best bij hem of haar past. Zes tot tien weken na de aanmelding hoort u van de school of uw kind is toegelaten.